Divendres 15 de març, Biciciclot i Les Mercedes, dues entitats sòcies de Som Ecologística estan convidades a explicar la ciclologística urbana sostenible en una visita de camp organitzada per la Escuela de la Movilidad Sostenible.

Visita de camp a Biciciclot i Les Mercedes

L’Escuela de la Movilidad Sostenible ofereix màsters, cursos i mòduls i visites de camp relacionades amb la mobilitat sostenible. Vol contribuir al fet que les persones que participen en les activitats de formació comptin amb els coneixements, criteris i habilitats per a la seva activitat posterior en diferents rols, i puguin ser agents de canvi que ajudin organitzacions, comunitats i territoris a avançar davant un dels reptes més importants als quals han de fer front: el de la mobilitat sostenible.

L’Escuela de la Mobilidad Sostenible convida dues entitats de Som Ecologística a presentar-se i explicar els seus projectes i les seves activitats respectives en la visita de camp:

Ciclologística urbana sostenible (1): BiciHub Barcelona, Biciciclot i Les Mercedes,

Divendres 15 de març 2024, a les 16 h.

Informació i inscripció per aquí.

Les visites de camp permeten experimentar de primera mà els temes tractats en els cursos i acostar-se al terreny per a entendre com s’aplica tot el que es treballa en els cursos.

Programa de la visita Ciclologística urbana sostenible (1) del 15 de març 2024

16.00 h – BiciHub Barcelona & Biciclot.

Visita a les instal·lacions del BiciHub i presentació de Biciclot, una cooperativa dedicada exclusivament als serveis i activitats de bicicleta: formació, mecànica, acompanyament, sensibilització…

Trasllat amb bicicleta a la segona etapa de la visita.

18.15 h – Centre de distribució urbana de mercaderies & Les Mercedes.

Visita al centre de distribució urbana de mercaderies de les Mercedes, cooperativa de treball. Coneixerem amb detall com funciona l’operativa d’una empresa ciclologística.

– 20.00 h – Fi de la visita.

Maig: més ciclologística a l’Escola de la Movilidad Sostenible

L’Henbici de L’Hospitalet de Llobregat i Mensakas de Barcelona participaran també a una altra visita de camp relacionada amb la ciclologística urbana sostenible el 31 de maig 2024.

La cooperativa Som Ecologística està també convidada a participar en el mòdul “Ajuntaments, moviments socials i economia social i solidària en la mobilitat sostenible” del curs La governança de la mobilitat sostenible. El 24 de maig 2024 tindrà lloc la sessió Què podem fer des de l’Economia Social i Solidària?, impartida per Som Ecologística i Som Mobilitat.

Col·laborar, teixir aliances i compartir experiència és segurament la millor manera de construir una mobilitat sostenible junts!